Gymnasium

Elever på gymnasiet studerar på distans i samarbete med Hermods Distansgymnasium.

Så här fungerar gymnasiet på Svenska skolan

Svenska skolan Mallorca samarbetar med Hermods distansgymnasium. Eleverna kan välja bland följande program: Natur-, Teknik-, samhälls-, humanistiskt-, ekonomiskt-. Läsåret 19/20 kommer gymnasiet att ha ca 50% behöriga och betygsättande lärare på plats. Övrig kurser kommer eleverna studera online, med handledning av skolans lärare.

Svenska skolan erbjuder lärarledda lektioner med behöriga och betygsättande lärare på plats. I kombination med kurser som eleverna läser online med handledning av skolans lärare.

Svenska skolan har tre prioriterade områden, värdegrund, normkritik och hälsa. På gymnasiet lyfter vi särskilt fram hälsoområdet och erbjuder personlig träning under skoltid.

Våra gymnasieelever studerar 9-16 i anslutning till skolans högstadium, de erbjuds att äta lunch och mellanmål på skolan samt delta i skolans olika studiebesök, idrottsdagar och den årliga skidresan.

Mallorca har ett stort utbud av olika fritidsaktiviteter och sporter, skolan hjälper till att hitta rätt aktivitet. Vi tror att det är en genväg in i det spanska samhället och stärka språket ytterligare.

Stipendier

Stipendier kan sökas för barn till utlandssvenskar för studier vid svensk skola i utlandet. Stipendierna delas ut av stiftelsen Stipendiefonden för Svensk Utlandsungdom.

Svenska Skolan på Mallorca har inrättat ett gymnasie-stipendium för elever som ansöker till vårt gymnasium inför åk 1, åk 2 eller åk 3. Mer information.

 

Inför val till Gymnasiet 2019/2020

Hermods Distansgymnasium

Alternativ för elever mantalskrivna i utlandet (Hermods Distansgymnasium tog över från Värmdödistans 1 juli 2014).

Läs mer

Korr Onlinegymnasium

Alternativet för elever mantalsskrivna i svensk kommun. Herrmods och Korr samarbetar och har liknande kursupplägg.

Läs mer