Stipendieansökan

Svenska skolans gymnasiestipendium

Svenska skolan Mallorcas gymnasiestipendium stödjer en student ekonomiskt under ett läsår. Stipendiet omfattar en läsårsavgift, dvs undervisning, lunch, mellanmål, läromedel, samt aktiviteter under skoltid. Obs. Exklusive Hermods avgift.

Vi söker en student som under sin studietid uppnått goda resultat tack vare sitt hårda arbete och sin gedigna uthållighet, samt visat hög närvaro.

Vem?

Elev som är inskriven hos oss och ansöker till vårt gymnasium inför åk 2 eller åk 3

Ansökan

Steg 1: Anmälan – spela in en kortfilm på max 1 minut där du får med varför just du bör få möjligheten att fortsätta studera på Svenska skolan Mallorca. Motivera också varför du bör tilldelas Svenska skolans gymnasie- stipendium och på vilket sätt du tänker bidra som skolans ambassadör. Du anmäler dig genom att mejla filmen till gymnasiet@svskmallorca.se senast den 31 mars.

Steg 2:
Besked – senast den 30 april kommer du att veta om du har blivit tilldelad stipendiet.

Steg 3:
Take off – den person som delat med sig av den mest inspirerande berättelsen kommer att få studera vid Svenska skolan Mallorca till reducerat pris under läsåret.

Villkor för ansökan

Stipendiet ska användas för studier vid Svenska skolan Mallorca.

Den lyckliga vinnaren

Som vinnare av Svenska skolans gymnasie- stipendium ska du vilja dela med dig av din resa genom bilder och filmklipp, där du berättar om din erfarenhet med oss. Vi får publicera detta material på vår webbplats, Facebook och Instagram.

 

 

Amanda läser Ekonomiprogrammet åk 2 med hjälp av gymnasiestipendiet

 

 

Hur känns det?

Det känns fantastiskt roligt och kul att få möjlighet att inspirera andra att välja att gå gymnasiet på denna underbara ö. Och inte nog att kombinera skolan tillsammans med sin sport, som jag gör.

Vad har du för framtidsplaner?

Jag börjar nu årskurs 2 på gymnasiet och mina framtidsplaner efter gymnasiet, låter jag framtiden avgöra. Kortsiktigt de 2 kommande åren är mitt mål att ta studenten här på ön, göra mitt bästa, ha kul och fortsätta träna och tävla med min häst Mavis både på ön och fastlandet. Långsiktigt vill jag efter gymnasiet ut och jobba på olika tävlingsstall i Europa och resa något år, innan jag studerar vidare. Jag skulle tro att det blir med något inom hästnäringen, eftersom hästar är det jag brinner för.

 

 

Hur skulle du beskriva gymnasiet på Svenska skolan Mallorca?

Svenska skolan Mallorca är för mig en skola som har en fin gemenskap och trygghetskänsla. Lärarna är engagerade och gör sitt bästa för att hjälpa alla elever att göra sitt yttersta och dessutom kan undervisningen individanpassas. Här har vi även en möjlighet att kombinera vår skolgång med att kunna få upptäcka ön genom utflyktsdagar som är utspridda över läsåret. Dessutom har vi möjlighet att kunna kombinera våra studier med vår sport, vilket är helt fantastiskt. Idag är vi idrottare inom ridning, padel och tennis, men ön har flera sporter som golf, kitesurf, cykling mm. att erbjuda.

Grattis, Amanda!