Stipendieansökan

Svenska skolans gymnasiestipendium

Svenska skolan Mallorcas gymnasiestipendium stödjer en student ekonomiskt under ett läsår. Stipendiet omfattar motsvarigheten till den kommunala skolpengen, dvs undervisning, lunch, mellanmål, läromedel, samt aktiviteter under skoltid.

Vi söker en student som under sin studietid uppnått goda resultat tack vare sitt hårda arbete och sin gedigna uthållighet, samt visat hög närvaro. Stipendiet kommer därför att delas ut till den person som delar med sig av den mest inspirerande skildringen av sin studieresa.

Vem?

Elev som ansöker till vårt gymnasium inför åk 1, åk 2 eller åk 3

Ansökan

Steg 1: Anmälan – skriv ner din berättelse om varför just du bör få möjligheten att studera på Svenska skolan Mallorca. Motivera också varför du bör tilldelas Svenska skolans gymnasie- stipendium. Berättelsen ska vara max 500 ord lång och du anmäler dig genom
att mejla den till gymnasiet@svskmallorca.se senast den 31 mars. Du ska även inkludera följande i din ansökan:

  • För- och efternamn
  • Skola
  • Program

Steg 2:
Besked – senast den 30 april kommer du att veta om du har blivit tilldelad stipendiet.

Steg 3:
Take off – den person som delat med sig av den mest inspirerande berättelsen kommer att få studera vid Svenska skolan Mallorca till reducerat pris under läsåret.

Villkor för ansökan

Stipendiet ska användas för studier vid Svenska skolan Mallorca.

Den lyckliga vinnaren

Som vinnare av Svenska skolans gymnasie- stipendium ska du vilja dela med dig av din resa genom bilder och filmklipp, där du berättar om din erfarenhet med oss. Vi får publicera detta material på vår webbplats, Facebook och Instagram.

Carolina läser Samhällsvetenskapsprogrammet åk 2 med hjälp av gymnasiestipendiet

Hur känns det?

Jag är väldigt glad att jag ens tog initiativet att ansöka om stipendiet då jag egentligen inte alls trodde att jag skulle få det, jag tyckte från början att det bara var onödigt men tillslut så valde jag att ansöka ändå, jag hade lite hopp i att jag kanske skulle få det. Så fundera inte på det för länge, bara gör det, våga ansöka! 

Vad har du för framtidsplaner?

Mina framtidsplaner just nu är att ta studenten här på skolan. Efter studenten har jag drömmen om att gå på språkresor, volontärresor men även att resa runt i olika städer för att testa på nya saker i nya kulturer för att hitta nya intressen men även för att utvecklas som person. När jag sparat in tillräckligt med pengar så är min plan att studera vidare, men var det kommer ske vet jag inte riktigt.

Hur skulle du beskriva gymnasiet på Svenska skolan Mallorca?

Jag tycker att Svenska skolan Palma de Mallorca är den perfekta skolan att gå på om man vill lära sig mycket och få en så bra utbildning som möjligt men även om man vill få starka kamratrelationer. Man kommer alla väldigt nära och i slutet av varje läsår känner man att ens klass är som sin andra familj.

Med tanke på att skolan är liten så lär man känna alla väldigt bra och kommer alla nära, både elever och personal, och även tvärtom. Jag tycker det känns väldigt tryggt när jag vet att mina lärare känner mig väl och vet precis i vilka situationer jag kan behöva lite extra stöd. Jag kan lätt koncentrera mig och får all hjälp som jag behöver. 

Grattis, Carolina!