Stipendieansökan

Svenska skolans gymnasiestipendium

Svenska skolan Mallorcas gymnasiestipendium stödjer en student ekonomiskt under ett läsår.

Vi söker en student som under sin studietid uppnått goda resultat tack vare sitt hårda arbete och sin gedigna uthållighet, samt visat hög närvaro.

Vem?

Elev som är inskriven hos oss och ansöker till vårt gymnasium inför åk 2 eller åk 3

Ansökan

Steg 1: Anmälan – spela in en kortfilm på max 1 minut där du får med varför just du bör få möjligheten att fortsätta studera på Svenska skolan Mallorca. Motivera också varför du bör tilldelas Svenska skolans gymnasie- stipendium och på vilket sätt du tänker bidra som skolans ambassadör. Du anmäler dig genom att mejla filmen till gymnasiet@svskmallorca.se senast  17 februari.

Steg 2:
Besked – senast 24 februari kommer du att veta om du har blivit tilldelad stipendiet.

Steg 3:
Take off – den person som delat med sig av den mest inspirerande berättelsen kommer att få studera vid Svenska skolan Mallorca till reducerat pris under läsåret.

Villkor för ansökan

Stipendiet ska användas för studier vid Svenska skolan Mallorca.

Den lyckliga vinnaren

Som vinnare av Svenska skolans gymnasie- stipendium ska du vilja dela med dig av din resa genom bilder och filmklipp, där du berättar om din erfarenhet med oss. Vi får publicera detta material på vår webbplats, Facebook och Instagram.

 

 

Vilde läser Ekonomiprogrammet, åk 3 med hjälp av gymnasiestipendiet

 

 

Hur känns det?

Det är en ära att vara skolans ambassadör och representera svenska skolan Mallorca. Det är hedrande och otroligt kul! Skolans stipendium är något som jag endast kunde drömma om att få, när jag skickade in ansökan.

Vad har du för framtidsplaner?

Detta är mitt sista läsår och jag tar studenten snart, vilket är ofattbart. Jag har gått på svenska skolan Mallorca sedan årskurs fem och jag kommer alltid vara tacksam över den här erfarenheten och se tillbaka på med glädje. Först och främst kommer jag göra värnplikten, jag har redan mönstrat och kommer påbörja min militärtjänstgöring som jägarsoldat, förmodligen direkt efter studenten. Sedan blir det nog en del resor, jobb och fortsatta studier.

 

 

Hur skulle du beskriva gymnasiet på Svenska skolan Mallorca?

Gymnasiet på svenska skolan går ej att beskriva med ord. Det är den bästa kombinationen man kan önska sig av elever, lärare, sammanhållning, ansvar, arbetsklimat, studier & roliga aktiviteter. Alla aktiviteter som skolan fixar och ordnar med är minst sagt enastående. Jag är glad att jag fick chansen att gå här och det kommer att bli tomt när jag tar studenten eftersom skolan är så mycket mer än bara en ”skola”. Jag tror att alla elever på skolans gymnasium kan skriva under på det!

Grattis, Vilde!