Gymnasium

Elever på gymnasiet studerar i samarbete med Hermods.

Så här fungerar gymnasiet på Svenska skolan

Svenska skolan Mallorca samarbetar med Hermods. Eleverna kan välja mellan följande program:

  • Naturvetenskapsprogrammet
  • Teknikprogrammet
  • Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Ekonomiprogrammet
  • Humanistiska programmet

Eleverna har lärarledd skoltid mellan 9:00 och 16:00. Vi har behöriga lärare som undervisar, bedömer och betygsätter i ämnet svenska, matematik, engelska, samhällskunskap, naturkunskap, biologi och idrott och hälsa. I programspecifika kurser handleder skolans lärare eleverna.

Svenska skolan har tre prioriterade områden, värdegrund, normkritik och hälsa. På gymnasiet lyfter vi särskilt fram hälsoområdet och erbjuder personlig träning under skoltid på Palma Tennisklubb en gång i veckan. Där får eleverna stöttning av skolans hälsocoach i olika träningsformer. Hälsocoachen träffar eleverna regelbundet, har personliga samtal, sätter upp sociala och mentala mål.

Våra gymnasieelever erbjuds att äta lunch och mellanmål på skolan samt delta i skolans olika studiebesök, idrottsdagar och den årliga skidresan.

Mallorca har ett stort utbud av olika fritidsaktiviteter och sporter, skolan hjälper till att hitta rätt aktivitet. Vi tror att det är en genväg in i det spanska samhället och stärker språket ytterligare. Skolan erbjuder även spanskundervisning till alla gymnasieelever.

Stipendier

Stipendier kan sökas för barn till utlandssvenskar för studier vid svensk skola i utlandet. Stipendierna delas ut av stiftelsen Stipendiefonden för Svensk Utlandsungdom.

Svenska Skolan på Mallorca har inrättat ett gymnasie-stipendium för elever som ansöker till vårt gymnasium inför åk 1, åk 2 eller åk 3. Mer information.

 

Inför val till Gymnasiet

Hermods Distansgymnasium

Alternativ för elever mantalskrivna i utlandet (Hermods Distansgymnasium tog över från Värmdödistans 1 juli 2014).

Läs mer

Korr Onlinegymnasium

Alternativet för elever mantalsskrivna i svensk kommun. Herrmods och Korr samarbetar och har liknande kursupplägg.

Läs mer